KUNST OG KULTUR

Skælskør er Kunstnernes By – det mærkes året rundt!

Skælskør bliver også kaldt kunstnernes by. Det skyldes bl.a. de mange professionelle kunstnere, der gennem det professionelle kunsternetværk, Kunstnerlavet KIT, har bosat sig og har værksteder rundt omkring i den gamle bykerne. Byen er også hjem for Guldagergaard, Internationalt Keramisk Center, der i over 20 år har tiltrukket keramikere fra den internationale topklasse til byen og sat Skælskør på verdenskortet i den internationale kunst-verden. Ved Guldagergaard er der udenfor i byparken mange store og skønne skulpturer som helt sikkert er et besøg værd, læs mere her. Også mange andre spændende, dygtige og inspirerende kunstnere udfolder sig i værksteder og gallerier rundt i byen og omegn. Skælskør afholder desuden hvert år en international Keramikfestival. 

Byen rummer en række gallerier og værksteder, hvoraf nogle har faste åbningstider, mens andre har åbent efter aftale. Se mere her (sæt kryds i kunst og kultur). Kunst i pinsen er hvert år en god lejlighed til at opleve mange steder samtidig. Mange af de lokale kunstnere har samlet sig i Kunstnerlavet KIT, som er en sammenslutning af pt. 17 professionelle kunstnere og designere med værksted i Skælskør. Du kan læse mere om Kunstnerlavet her. Rundvisninger til medlemmernes værksteder arrangeres gerne. Nye medlemmer er meget velkomne.

Skælskør har en særdeles aktiv kunstforening med flere årlige udstillinger i det smukke pakhus Magasinet i Strandgade 14. Ofte er der mere end 200 gæster til ferniseringerne. Navne som Erik Clausen, Ib Spang Olsen, Hanne Varming og Gerda Østergaard har udstillet her. Læs mere her.

Skønne Skælskør præsenteres i samarbejde med erhvervsforeningen og