Kunstnernes by

Skælskør er Kunstnernes By – det mærkes året rundt!

Skælskør er kunstnernes by. Her bor mange professionelle kunstnere og designere, her er gallerier og værksteder, kunsttalentklasse og billedskole, og en meget aktiv kunstforening.

Nogle af byens gallerier og værksteder har faste åbningstider, mens andre har åbent efter aftale. Se mere herKunst i pinsen er hvert år en god lejlighed til at opleve mange steder samtidig. Især har mange keramikere hjemme i byen, hvilket har ført til at keramikken har fået sin egen festival – international keramikfestival i Skælskør. Keramikken er i højsædet til International Keramikfestival, som holdes hvert år i juli. Her emmer havnen og hele byen af liv fra mere end 60 danske og udenlandske udstillere. Festivalen besøges af mange tusinde mennesker. Læs mere her. Det er ingen tilfældighed at kunst og keramik er hjertet i Skælskør, for i mere end 20 år har Guldagergaard Internationalt Keramisk Center trukket internationale keramikere i den absolutte topklasse til byen. Centret har jævnligt åbent hus, når keramikerne udstiller deres værker. Læs mere her.

Mange af kunstnerne er samlet i Kunsterlavet KIT som er en sammenslutning af pt. 17 professionelle kunstnere og designere med værksted i Skælskør. Du kan læse mere om Kunstnerlavet her. Rundvisninger til medlemmernes værksteder arrangeres gerne. Nye medlemmer er meget velkomne. Skælskør har en særdeles aktiv kunstforening med flere årlige udstillinger i det smukke pakhus Magasinet i Strandgade 14. Ofte er der mere end 200 gæster til ferniseringerne. Navne som Erik Clausen, Ib Spang Olsen, Hanne Varming og Gerda Østergaard har udstillet her. Læs mere her. I Skælskør findes også en billedskole og kunsttalentklasse.  Kunsttalentklassen på Skælskør Skole er et attraktivt tilbud til børn, der vil dyrke deres kreative potentiale. Der er profillinjer i Kunst/design og Sang/musik. Læs mere her og her.

          Skønne Skælskør præsenteres i samarbejde med erhvervsforeningen og